Werken op de kleuterschool

7 juni 2019

Vandaag horen we meer over de ervaringen van Cynthia op de kleuterschool. We zijn benieuwd hoe ze het ervaart na een paar maanden op de kleuterschool aan het werk te zijn. Nadat de schooldag voorbij is, stellen we haar een aantal vragen.

1. Wat is je ervaring op de kleuterschool nu je daar een aantal maanden aan het werk bent?

Mijn ervaring is goed. De omgeving waar ik werk is fijn en de kinderen die ik lesgeef zijn zulke schatjes. Ook het team van For a Change is fijn om mee samen te werken en het management is erg vriendelijk.

2. Hoe ziet je werkdag eruit?

Mijn dag is geweldig. In gedachten als ik naar school ga, ben ik al interactief bezig met de kinderen die ik lesgeef. En als ik op school kom, is dat de praktijk. Interactief met de kinderen bezig zijn, door met hen te spelen, hen dingen te leren en plezier met hen te maken.

3. Wat is de mooiste kant van je werk?

Het mooiste van mijn werk vind ik om dagelijks met de kinderen bezig te zijn.

4. Wat is moeilijk in het werk wat je doet?

Het moeilijke vind ik om aan de behoefte van elk kind tegemoet te komen. Elk kind is anders en leert weer op een andere manier. Dat is de uitdaging, om hen toch allemaal elke dag weer dingen te leren op een manier die ze allemaal begrijpen.

5. Wat is je wens voor de kinderen en de kleuterschool?

Mijn wens voor de kinderen is om hen te zien worden zoals ze bedoeld waren te zijn. Niet om hen te zien als de arme en kansloze kinderen in de samenleving, maar om hen de talenten die ze gekregen hebben te zien ontwikkelen, zodat ze een hoopvolle toekomst kunnen hebben. En ik hoop dat de school nog veel kinderen zal ontvangen om hen dezelfde kans te geven als deze kinderen hebben.