Kindsponsoring

De stichting heeft een kind-sponsor-programma  opgezet, waarin kinderen zijn opgenomen, die uit de armste gezinnen in Kwanjana komen. Als een kind gesponsord wordt, krijgt het een plekje op de kleuterschool, waar ze vijf ochtenden in de week les en voedsel krijgen. 's Morgens krijgen ze eerst voedzame pap en aan het eind van de morgen krijgen ze lunch. Stap voor stap zullen we meer investeren in het kind, afhankelijk van de financiële middelen. Zo zijn er vijf programma's opgezet waar we naartoe werken.

Bekijk hiernaast wat het sponsorprogramma voor verandering brengt in het leven van een van onze sponsorkinderen.


Begeleidingsprogramma

Na school, in de vakanties en op speciale dagen komen de kinderen naar het For a Change centrum voor extra begeleiding, Bijbelverhalen, mogelijkheden tot ontdekken en ontwikkelen van talenten, spelletjes, enz. Op deze manier kunnen we onze Christelijke visie vorm geven, het Evangelie delen en liefde en hoop geven. In de vakanties is het ook fijn dat we alle kinderen weer even kunnen zien. Daarnaast gaan mensen in Kwanjana niet op vakantie, dus is het mooi dat we de kinderen op die manier toch een mooie tijd kunnen geven.

Onderwijsprogramma

Het kind neemt deel aan de onderwijsprogramma’s op de kleuterschool. We vinden het belangrijk om kwalitatief goed onderwijs te geven. Dit doen we door het gebruik van een methode die ontwikkeld is door onderwijsspecialisten en speciaal gemaakt is in de context van een Malawiaans kind. Door middel van een leerling volg systeem zullen we de ontwikkeling en het gedrag van de kinderen volgen. Als een kind de kleuterschool heeft afgerond, gaat het naar de plaatselijke basisschool.

Gezondheidsprogramma

In het gezondheidsprogramma krijgen de kinderen 2 keer per jaar een medische check. Er komen dan goed opgeleide dokters die elk kind onderzoeken. Ook doen we speciale testen, zoals een oogtest en een HIV-test. Als er duidelijk wordt dat het kind extra zorg nodig heeft, regelen we dat in overleg met de ouders. In noodgevallen of wanneer kinderen langere tijd ziek zijn, geven we de kinderen de hulp die ze op dat moment nodig hebben. In bijzondere gevallen kan dit in overleg met de sponsor.

Voedselprogramma

Het voedselprogramma gaat honger tegen. Veel kinderen komen met een lege maag naar school. Leren en concentreren is dan moeilijk. We beginnen met pap in de ochtend, als de leerlingen bij ons center komen. Om 12 uur krijgen alle leerlingen een gevarieerde lunch. Op deze manier dragen we bij aan een goede en gezonde ontwikkeling van het kind.

Thuiszorgprogramma

Het is belangrijk dat we ook de thuissituatie van de kinderen weten. Een aantal keer per jaar zoeken we de kinderen thuis op. We doen dit samen met de vrijwilligers en leekrachten uit Kwanjana. Daarnaast geven we de kinderen artikelen die ze nodig hebben, zoals verzorgingsproducten, kleding, een klamboe en een warme deken om onder te slapen.

Sponsor worden

Wat houdt het nu precies in om sponsor te zijn van een kindje in Kwanjana? Als je meedoet, krijg je een sponsorkindje toegewezen. Je krijgt meer informatie en een foto van het kindje in een email. Twee keer per jaar ontvang je post van je kindje en je kunt zelf ook post terug sturen. Het bedrag om een kind te sponsoren is ongeveer €1- per dag wat uitkomt op €32,50 per maand.


Meer informatie

Het kind-sponsor-project geeft kinderen in Kwanjana kans op een gezonde toekomst. We willen graag het project uitbreiden. Hiervoor zijn we op zoek naar nieuwe sponsors. Lijkt het je mooi om een kind te helpen, of wil je graag extra informatie? Laat dan een bericht achter.

Velden met * zijn verplicht