Kindsponsoring

De stichting heeft een kind-sponsor-programma  opgezet, waarin kinderen zijn opgenomen, die uit de armste gezinnen in Kwanjana komen. Als een kind gesponsord wordt dan krijgt het een plekje op de kleuterschool, waar ze vijf ochtenden in de week les en voedsel krijgen. 's Morgens krijgen ze eerst voedzame pap en aan het eind van de morgen krijgen ze lunch. Stap voor stap zullen we meer investeren in het kind, afhankelijk van de financiĆ«le middelen. Zo zijn er vijf programma's opgezet waar we naartoe werken.

Bekijk hiernaast wat het sponsorprogramma voor verandering brengt in het leven van een van onze sponsorkinderen.


Begeleidingsprogramma

Na school, in de vakanties en op speciale dagen komen de kinderen naar het For a Change centrum voor extra begeleiding, Bijbelverhalen, mogelijkheden tot ontdekken en ontwikkelen van talenten, spelletjes, enz. Op deze manier kunnen we onze Christelijke visie vorm geven, het Evangelie delen en liefde en hoop geven.

Onderwijsprogramma

Het kind neemt deel aan de onderwijsprogrammaā€™s op de kleuterschool. We vinden het belangrijk om kwalitatief goed onderwijs te geven. Dit doen we door het gebruik van een methode die ontwikkeld is door onderwijsspecialisten en speciaal gemaakt is in de context van een Malawiaans kind. Door middel van een leerling volg systeem zullen we de ontwikkeling en het gedrag van de kinderen volgen. Als een kind de kleuterschool heeft afgerond, gaat het naar de plaatselijke basisschool.

Gezondheidsprogramma

In het gezondheidsprogramma krijgen de kinderen regelmatig een medische check. In noodgevallen zullen we de kinderen de hulp geven die ze nodig hebben. In bijzondere gevallen kan dit in overleg met de sponsor.

Voedselprogramma

Het voedselprogramma zal honger tegengaan. Sommige kinderen komen met een lege maag naar de kleuterschool. Leren en concentreren is dan moeilijk. We beginnen met pap in de morgen, als de leerlingen op school komen. Om 12 uur krijgen alle leerlingen een gevarieerde lunch. Op deze manier dragen we bij aan een goede en gezonde ontwikkeling van het kind.

Thuiszorgprogramma

Het is ook belangrijk dat we de thuissituatie van de kinderen weten. Een aantal keer per jaar zoeken we de kinderen op in hun thuissituatie. We doen dit in samenwerking met de vrijwilligers uit Kwanjana. Daarnaast zullen we de kinderen artikelen geven die ze nodig hebben, zoals verzorgingsproducten en kleding.


Meer informatie

Het kind-sponsor-project geeft kinderen in Kwanjana kans op een gezonde toekomst. We willen graag het project uitbreiden. Hiervoor zijn we op zoek naar nieuwe sponsors. Lijkt het je mooi om een kind te helpen, of wil je graag extra informatie? Laat dan een bericht achter.

Velden met * zijn verplicht