Vakantie

27 juli 2021

Ik schrijf deze blog op het moment dat de vakantieperiode voor velen in Nederland begonnen is. Misschien na een periode van drukke werkzaamheden waarbij we uitgekeken hebben naar vakantie. Wellicht al maanden geleden iets leuk geboekt om naar toe te reizen. Vakantie houden mag, is ook goed en is nodig om tot rust te komen. Maar wat is het vaak vanzelfsprekend voor ons terwijl het dat zeker niet is.

En hoe zou dat in Malawi zijn?

Daar plannen de mensen in het geheel niet vooruit omdat ze maar amper weten hoe ze de huidige dag door kunnen komen. Laat staan dat ze daar het begrip ‘vakantie’ kennen... Leven ze iedere dag in afhankelijkheid omdat ze geen ‘voorraadschuren’ hebben. Zien ze de honger voor de komende periode weer aankomen en kan dat met veel zorg vervullen. Hebben ze zelf geen enkele mogelijkheid om dit tijdig bij te kunnen sturen. Daarom is het ook goed om in al onze luxe ook tijdens de vakantieperiode de verre naaste in Malawi niet te vergeten.

Wat hebben wij immers dat we niet ontvangen hebben?

Dankzij uw steun als sponsor kregen we de middelen om werkelijk verandering tot stand te brengen in Kwanjana in een relatief korte periode van 5 jaar. Na de Heere willen we u als onze sponsoren daar ook heel hartelijk voor (blijven) bedanken! De nood in Malawi blijft onverminderd groot. We hebben inmiddels 85 (!) sponsorkinderen die we (Bijbels) onderwijs en eten kunnen geven. Maar er zijn er nog zoveel meer die we ook zo graag zouden willen helpen!

Met uw blijvende steun en vooral uw gebed hopen we de komende periode verder te mogen gaan met het verder uitbouwen van onze werkzaamheden in Kwanjana. Zoals ze dat zo mooi zeggen in Malawi: ‘if the Lord is willing’.

We wensen u een goede vakantieperiode toe waarbij we hopen en bidden dat u de verre naaste niet zult vergeten!