NOOD IN MALAWI

9 maart 2019

Gisteren is de noodtoestand uitgeroepen over Malawi door president Peter Mutharika. Van maandagavond tot vrijdagavond heeft het dag en nacht geregend. Dorpen zijn overstroomd, huizen zijn weggevaagd, mensen zijn verdronken en sommige mensen zijn nog vermist. De hevige regen is voor veel huizen teveel. De ongebakken stenen kunnen deze regen niet verdragen en daarom storten veel huizen in. Ook toen we vrijdag in Kwanjana kwamen, waren de gevolgen van de regenval te zien. Veel muren waren ingestort, mensen waren opeens dakloos. En veel huizen staan op instorten. De nood in Malawi is groot. Ook een aantal van onze sponsorkinderen zijn getroffen. Wat is het moeilijk om deze mensen hopeloos te zien. Zonder dak boven hun hoofd…

Na het zien van deze situatie hebben we besloten om noodhulp te geven. De mensen hebben deze hulp hard nodig. Het zijn altijd de allerarmsten die getroffen worden, zij die geen geld hebben voor een goed huis. Mensen die zich elke dag zorgen maken over wat ze ’s avonds zullen eten, hebben er een zorg bij: waar zullen ze ’s avonds slapen?

We hebben het Meet & Knowledge centrum opengesteld voor hen die nergens kunnen slapen. We hopen plastic uit te delen om voor nu hun huis te beschermen en ook eten voor de komende weken, zodat dit even niet hun grootste zorg hoeft te zijn.

Wij kunnen geen hoop brengen zonder jullie hulp. Als we allemaal iets doen, is er hoop!

We willen een oproep doen om voor deze mensen te bidden en om te delen wat we kunnen missen.

Doneer via NL92INGB 0006 7128 98 t.n.v. For a Change o.v.v. noodhulp.