Een ander thuis

5 februari 2020

For a Change kleuterschool is niet alleen een school, maar ook een thuis voor de kinderen uit Kwanjana. Kinderen komen naar deze plek om te leren, maar ook om iets te ontvangen wat de meesten van hen thuis missen: liefde. De meeste kinderen komen uit gebroken gezinnen, maar zodra ze bij For a Change zijn aangekomen, veranderen ze. Ze trekken hun ‘verdrietige thuiskleding’ uit en trekken iets nieuws aan wat ze krijgen bij For a Change. Kinderen wordt verteld over God. Ze leren over Gods liefde en hoe ze in liefde met anderen kunnen omgaan. Kinderen krijgen normen en waarden aangeleerd die hen helpen beter om te gaan met de mensen buiten de school, maar ook met andere kinderen. Niet alleen dat, kinderen wordt ook geleerd hoe ze moeten bidden. Ze leren hoe belangrijk het gebed is en ook wat gebed met ons leven doet. Bovendien ontmoeten alle kinderen elkaar en leren ze hoe ze met elkaar moeten omgaan via verschillende activiteiten. Dit alles zorgt ervoor dat kinderen zich thuis voelen en dat ze van elkaar houden als kinderen van hetzelfde gezin. Dit is mogelijk vanwege de liefdevolle leerkrachten die er zijn, zij onderwijzen en helpen deze kinderen tijdens de schooldagen.

Kinderen krijgen niet alleen onderwijs op de For a Change kleuterschool, maar ze ontvangen ook voedsel wat voor een goede gezondheid zorgt. Elke schooldag krijgen ze een gezonde maaltijd, waardoor ze nog beter kunnen ontwikkelen. De meeste kinderen krijgen zulke maaltijden thuis niet, omdat ze uit de armste gezinnen komen.

For a Change kleuterschool is een thuis, waar gebroken en hulpeloze kinderen geholpen worden. Daardoor kunnen ze in de nabije toekomst opgroeien tot waardevolle individuen, zoals de Heere hen gemaakt heeft. Om zo iets te betekenen voor zowel hun dorp, als Malawi als een natie.