Een brug voor Kwanjana

Een stuk van de weg was door hevige regenval weggespoeld. Langs de weg was een smal stroompje dat door de regen breder is geworden. Het water stroomt vanaf de berg naar beneden.

De weg wordt gebruikt voor handel; het vervoeren van groenten van Kwanjana naar Bvumbe waar de handelsplaats voor groenten en fruit is. In Kwanjana wordt veel gedaan met landbouw.

Daarnaast wordt de weg gebruikt door scholieren. Van oktober tot maart is het regenseizoen waardoor het gevaarlijk is om deze weg te gebruiken. Er is dan te veel water om de plaats zonder brug over te steken.

Op dit moment wordt er een andere weg gebruikt, die een stuk langer is. Er worden dus meer kosten gemaakt en het kost meer tijd om op de plaats van bestemming te komen.

Door het bouwen van de brug zijn Kwanjana en Bvumbe beter, sneller en veiliger te bereiken. Een betere infrastructuur komt de ontwikkeling van Kwanjana ten goede. Er worden onder andere meer mogelijkheden voor handel gecreƫerd, en er is een betere toegang tot onderwijs. De brug is van degelijke materialen gebouwd, zodat het een duurzame oplossing is.

De arbeid is gedaan door de inwoners van Kwanjana die daar de talenten voor hebben en ervaring mee hebben. Zij werden daar niet voor betaald, maar hun werk is een bijdrage aan de ontwikkeling van Kwanjana. De andere inwoners van Kwanjana hebben geld opgehaald als beloning voor alle uren waarin deze mannen zo hard aan de brug hebben gewerkt. For a Change heeft zorg gedragen voor de middelen die nodig waren voor de brug, zoals cement, ijzer en stenen.

Op 2 juni is de brug officieel geopend. Dit was een mooie en bijzondere dag. Bekijk de opening van de brug. Dit project geeft de mensen ook vertrouwen in For a Change, omdat er nu echt iets zichtbaars gebeurd is. Door dit project hebben we ook kunnen investeren in de relatieopbouw met de inwoners van Kwanjana en is de relatie ook echt verdiept.