Het belang van een eigen basisschool voor de kinderen en de gemeenschap

30 november 2022

De bouw van de For a Change basisschool zal impact hebben op zowel de gemeenschap als de kinderen van Kwanjana. Als de basisschool zal worden gebouwd, zal het een gemakkelijke overgang zijn voor de kinderen van de kleuterschool naar de basisschool, omdat ze zich in dezelfde energieke omgeving bevinden om van het ene niveau naar het andere te gaan. In tegenstelling tot wanneer ze de kleuterschool bij For a Change afronden en dan naar een andere basisschool moeten, zoals nu het geval is. Dit is zo een grote verandering voor de kinderen, omdat het een andere omgeving is en omdat de motivatie, moraal en normen voor de kinderen anders zijn.

Het andere belang is dat het gemakkelijk is om de kinderen te controleren en te volgen, aangezien de school dan onder de stichting staat. Een kind kan dan worden gevolgd in termen van prestaties in de klas vanaf de kleuterschool tot eind van de basisschool. En het is gemakkelijk voor de leraren om referenties te delen over hoe om te gaan met de kinderen, als we bijvoorbeeld spreken over zorgen, maar ook over hun talenten. De basisschool zal een extra voordeel zijn voor de ontwikkeling van de gemeenschap tussen andere basisscholen. Het zal bij de ouders de behoefte creƫren om hun kinderen naar school te sturen en de kinderen aanmoedigen om naar de basisschool te gaan. Ze zullen gemotiveerd zijn door een dergelijke ontwikkeling, aangezien er verschillende activiteiten zullen plaatsvinden op de basisschool.

Tenslotte zal het hebben van een eigen basisschool, de andere scholen in de buurt ook helpen, die vaak overvol zijn, en zullen zij meer plaats hebben voor de andere kinderen in de klaslokalen. Dat zijn in het kort enkele voordelen van een eigen basisschool voor For a Change.

Het goede nieuws is dat er voldoende fondsen beschikbaar zijn op dit moment om met de bouw van de basisschool te beginnen, waar we de Heere voor danken!