HET ACTIE COMITÉ IN BEELD

21 februari 2019

Stichting For a Change werkt altijd samen met de lokale bevolking, met name het Actie Comité. De leden van het Actie Comité weten als geen ander wat de gevolgen van extreme armoede zijn en kennen de omgeving en de mensen. Zij zijn de brug tussen For a Change en het dorp. Zo hebben zij bijvoorbeeld kinderen geselecteerd voor het sponsorprogramma. Zij vertellen ons de problemen die spelen in het dorp en denken ook na over passende oplossingen. Maar wie zijn dat nu, die leden van het Actie Comité? Vandaag maken we kennis met één van hen: Obvious Ingolo, de penningmeester.

Hij is opgegroeid in Kwanjana. Hij heeft de basisschool en het voortgezet onderwijs afgerond, maar niet met goede resultaten. Dat komt omdat hij al op jonge leeftijd gehoorproblemen had. Daardoor miste hij veel van de lesstof, waardoor zijn resultaten niet hoog waren. Zijn droom is dan ook nooit uitgekomen. Hij wilde altijd dokter worden, vooral voor de armen en kwetsbaren, maar zijn resultaten waren niet hoog genoeg om die opleiding te kunnen doen. Daarom heeft hij nu een heel ander beroep gekozen: bouwvakker. Hij is getrouwd en heeft 3 kinderen.

Hij was erg blij toen hij gekozen werd als lid van het Actie Comité, want daardoor kan hij toch iets betekenen voor de kwetsbaren in de samenleving.

Zijn wens is dat het programma steeds meer zal uitbreiden, zodat steeds meer mensen geholpen kunnen worden en dat hij daar iets aan mag bijdragen.

Zijn wens voor de kinderen die nu op de kleuterschool zitten, is dat ze ver zullen komen met het onderwijs en niet zullen stoppen met school, zodat ze een succesvolle toekomst kunnen hebben. Want… onderwijs is de basis voor ontwikkeling!!