For a Change in de afgelopen jaren

12 augustus 2022

For A Change is een christelijke stichting in Kwanjana. We streven naar verbetering van het levensonderhoud door middel van gemeenschapsontwikkeling op het gebied van onderwijs, infrastructuur, gezondheidszorg, duurzame landbouw en soms door middel van voedselhulpprogramma's. Wij zijn een non-profit organisatie en alle financiƫle steun komt van vrienden van For A Change in Nederland. We runnen een kleuterschool en bereiden ons voor op een lagere basisschool en we bieden dagopvang aan alle kinderen uit het sponsorprogramma. Momenteel hebben we meer dan 100 kinderen in ons sponsor programma. We zorgen ervoor dat deze kinderen kwalitatief goed onderwijs krijgen, voedzame maaltijden krijgen en, zoveel als wij daarvoor kunnen zorgen, in goede gezondheid verkeren. We hebben gespecialiseerd personeel dat kinderen met speciale behoeften behandelt, zodat alle kinderen ondersteuning krijgen zonder discriminatie met betrekking tot hun fysieke uitdagingen. Bij For A Change vinden we het belangrijk om Gods liefde aan anderen te laten zien. Johannes 3:16 leert ons de diepte van Gods liefde. We proberen iets van die liefde uit te delen uit aan onze broeders en zusters in Kwanjana door het weinige dat we hebben te delen. En we vertrouwen erop dat de Heere ons wil helpen in alle ontwikkelingsprocessen.

Kwanjana is een mooie plaats in het landschap van Thyolo. Er wonen vriendelijke mensen die de meeste tijd doorbrengen met het verbouwen van gewassen. Er zijn echter enkele uitdagingen die de ontwikkeling in het gebied vertragen. De grootste uitdaging is de grote armoede. Sommige uitdagingen komen voort uit een aantal culturele overtuigingen, waaronder hekserij en vroege huwelijken. Veel meisjes zien niet veel waarde in het volgen van onderwijs, met als gevolg dat er veel tienermoeders zijn en veel gebroken huwelijken. Maar For A Change probeert deze mindset te doorbreken en voert gesprekken met tienermoeders en alleenstaande ouders, waar ze worden gewezen op het belang van onderwijs, goede zorg en voeding. Dit is gericht op het verbeteren van hun mindset, zodat ze op een andere manier gaan denken.

Als gevolg van verschillende cyclonen die het afgelopen groeiseizoen het land geteisterd hebben, zijn veel gezinnen hun huizen en eigendommen kwijtgeraakt. Het leidde ook tot een slechte oogst. For A Change heeft geholpen met voedselhulp. Gezinnen ontvingen diverse etenswaren en we hebben veel gezinnen uit het Kwanjana-gebied kunnen helpen. For A Change heeft ook goede huizen gebouwd voor gezinnen die hun huis door de cycloon verloren hadden. Meer dan 10 gezinnen hebben een nieuw, goed huis ontvangen. We willen ook een eigen basisschool starten, waar we ervoor willen zorgen dat de christelijke waarden worden benadrukt om de kinderen van Kwanjana zowel educatief als geestelijk te ontwikkelen. Wij hopen dat we een generatie mogen opvoeden met een positieve denkwijze, die Godvrezend is en ook een generatie die niet afhankelijk is van anderen, maar die wel anderen kan ondersteunen. Wij geloven dat we elkaar stap voor stap kunnen helpen en samen verder kunnen, met Gods hulp.