De goedheid van God

5 oktober 2022

Ondanks ons ademloos, rusteloos, onrein en hopeloos hart, is er Iemand die ons nog steeds de Zijne noemt, als we Hem toebehoren. Stel je voor hoe Zijn goedheid ons leven beïnvloedt. Hij is een barmhartige, zorgzame en liefhebbende Vader die zo goed en te trouw is om ons teleur te stellen. Gods goedheid leidt ons naar het einde van de tunnel waar een lichtstraal is, die we van ver zien, wat ons zoveel hoop geeft dat er altijd zonneschijn zal zijn na een regenboog. Hij is er altijd in onze moeilijke en vaak niet genoemde omstandigheden waar we doorheen kunnen gaan. Hij voelt de pijn die we kunnen ervaren en Hij roept ons op om te volharden. God is daar in de donkerste plaatsen waar we door eigen schuld in belandden en vraagt ​​ons nog steeds om Zijn hand vast te houden en Hem de weg te laten leiden. Hij vergeeft ons ondanks de duizend keer dat we Hem met hetzelfde zwaard pijn hebben gedaan. Als we Zijn kinderen zijn, verwelkomt Hij ons in Zijn armen en reinigt ons.

Stel je een vader voor die zijn bijna tweejarige zoon leert lopen, hij is zo geduldig, hij vindt het niet erg om elke dag opnieuw te beginnen. Of een kind dat duizend keer dezelfde vraag stelt en nog steeds het antwoord krijgt. Zo is ook God, Hij verlaat ons nooit halverwege, Hij staat altijd klaar om ons antwoord te geven op alle vragen die we kunnen hebben. Hij staat open voor hen die vermoeid zijn, Hij geeft ons rust van alle lasten die we denken en weten dat we hebben. Hij is de beste Leraar in het universum, Hij nodigt iedereen uit om op Zijn leerschool te komen. Hij scherpt onze harten en zielen zodat we meer mogen lijken zoals Hij.

Hij is ook als een moeder, Hij heeft ons het geboorterecht gegeven om Zijn kinderen te worden genoemd, Hij verdraagt ​​de pijn die we Hem steeds weer doen, en houdt ons nog steeds in Zijn armen. Hij geeft ons met liefde wat we nodig hebben, zonder er iets voor terug te vragen. Hij verwacht ook van ons dat we Zijn volgelingen zijn en de taken uitvoeren die Hij ons in deze wereld heeft gegeven. Hij is een Gever en Hij offerde Zijn eigen leven op, om ons leven te kunnen schenken. Hij wil dat we ons leven met goede werken versieren, zodat Hij de eer zal ontvangen. Al met al is Hij een goede Vader Die van ons houdt als we Zijn kinderen mogen zijn.