Nieuwe kleuterschool

Wat zijn we blij nu de kleuterschool weer open mag! Eindelijk kunnen onze sponsorkinderen weer naar school komen om te leren. Alleen kunnen we niet alle leerlingen tegelijk lesgeven. Omdat er afstand gehouden moet worden, hebben we 3 groepen moeten maken die om de beurt les krijgen. Dit betekent dat ze dus veel minder kunnen leren, dan wanneer ze een hele dag naar school zouden kunnen. Ook groeit het aantal sponsorkinderen, waardoor de klassen steeds groter worden. Daarom is het hoog tijd voor nieuwe klaslokalen!

De kinderen komen voor het eerst sinds een half jaar weer naar school. Dat herhaling de beste leermeester is, blijkt wel. Wat zijn ze veel dingen vergeten.. De eerste weken zullen we hard nodig hebben om te herhalen wat ze geleerd hebben, voordat we verder kunnen met nieuwe dingen te leren.

Nieuwe klaslokalen stonden al op de planning. Omdat we graag willen toewerken naar twee groepen voor de kleuterschool, zodat we op verschillende niveaus kunnen lesgeven (groep 1 en 2), is er behoefte aan meer lokalen. Op dit moment gebruiken we nog steeds het center om les te geven, maar wat zou het mooi zijn als we echte klaslokalen zouden hebben. Tijd om een droom werkelijkheid te maken. Zeker nu er voorlopig nog les gegeven moet worden met ‘corona aanpassingen’ zijn deze klaslokalen een prioriteit geworden!

Het is de bedoeling dat er twee klaslokalen gebouwd zullen worden. Het center kunnen we nu dan echt gebruiken voor meetings met het Actie Comité, ouders en andere mensen uit het dorp.

Inmiddels hebben we dit project mogen realiseren en is er een prachtige kleuterschool gebouwd. Lees hieronder meer over onze nieuwe kleuterschool.

Doel: €40000
€40000

September 2021

Wat een vreugde in Kwanjana. Eindelijk is het zover dat er voldoende geld beschikbaar is om met de bouw van de klaslokalen te beginnen. Onze voorzitter van het Nederlandse bestuur is in Malawi aanwezig als de bouw van start kan gaan en met een mooie handprint is de start van de nieuwe schoollokalen een feit! Er wordt direct goed aangepakt. Het grote werk voordat de bouw kan beginnen, is altijd om alle stenen te verwijderen. De grond in Kwanjana is erg rotsachtig, waardoor het een enorm karwei is om een goed fundament te hebben, zeker omdat dit allemaal met de hand gedaan wordt. Maar er wordt hard gewerkt en al snel zien we het begin van het nieuwe schoolgebouw.

Oktober 2021

Wat een ontwikkeling zien we elke keer als we bij het center komen! Op dit moment wordt er aan het dak gewerkt. Dat is heel fijn, wat vaak begint het regenseizoen in November, dus is het belangrijk dat het dak dan klaar is. We hebben er alle vertrouwen in dat het op tijd klaar zal zijn. Op dit moment lopen we voor op de planning, wat heel fijn is.

Update november 2021

Het wordt steeds beter zichtbaar hoe de school eruit gaat zien. Het dak zit erop, de deuren en kozijnen zitten erin en ook binnen wordt er hard gewerkt. De muren worden geschilderd, en er komen tegels in alle lokalen. We kunnen niet wachten om te zien hoe het is als het helemaal klaar is, maar dat het mooi wordt, is wel duidelijk!

Update december 2021

De klaslokalen zijn klaar! Wat zijn ze mooi geworden. Nog mooier dan we ons hadden kunnen voorstellen. We zijn nu druk bezig met de inrichting van de lokalen. Er zijn nieuwe tafeltjes en stoelen voor de leerlingen, nieuwe kasten, alles ziet er prachtig uit. We kijken uit naar 2022 en hopen dat deze lokalen mogen bijdragen aan de armoedebestrijding. Want juist door kwalitatief goed onderwijs kunnen we armoede verslaan, stap voor stap!