Fietstocht

29 oktober 2020

24 oktober is de jaarlijkse For a Change fietstocht gehouden! De dag begon om 07.45 bij de bakker om broodjes op te halen. Daarna zijn de lunchpakketjes klaargemaakt, de koffie wordt gezet en de bolussen uitgepakt. Rond 10.00 uur arriveren de eerste fietsers en om 10.20 uur zijn alle deelnemers aanwezig. Erg jammer dat er 4 mensen moesten annuleren.

We drinken eerst gezellig een kopje koffie met een bolus of een stukje cake. En dan is het tijd om te vertrekken. In een paar groepjes, met vooral de vrouwen voorop die de weg wijzen. Dat gaat de eerst 12 kilometer prima. Dan nemen de mannen de leiding en verlaat een groepje de aangegeven route. Het gevolg laat zich raden....... Maar ze hebben in ieder geval dikke lol

Als het exact 12.15 uur is stoppen een paar mannen. Ze zijn immers gewend om dan de lunch te gebruiken. De vrouwen zijn het daar niet mee eens want zij weten dat een paar kilometer verder de mobiele toilet op hen wacht. Met dank aan Zuidverhuur konden de deelnemers met een lege blaas de fietstocht vervolgen. Met dank aan Tweewielercentrum Tholen werden de magen weer gevuld. En Kesselaar Groenten en Fruit heeft voor de vitaminen gezorgd.

Na de lunch zijn alle fietsers weer opgestapt en hebben ze allemaal de 60 kilometer afgelegd. Behalve deze route waren er ook een aantal fietsers die ’s middags 30 kilometer hebben gefietst.

De routes waren zo gepland dat we zoveel mogelijk tegelijk weer arriveerden op de plek waar we waren vertrokken.

De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje en ondertussen hebben we wat filmpjes bekeken van het project van For a Change in Kwanjana, het dorp waar de stichting werkzaam is. En terwijl iedereen nog aanwezig was hebben we videogebeld met de vier veldwerkers met hun kinderen in Malawi.

Tijdens de evaluatie hebben unaniem te horen gekregen dat het een prachtige route was, goed georganiseerd en snel voor herhaling vatbaar. Daarom gaan we proberen D.V. voorjaar 2021 weer een route uit te zetten en hopen we op weer meer deelnemers.

Tenslotte ronden we af met het bekendmaken van de opbrengst van deze sponsoractie:

€ 5.000,00 netto

Alle helpers bij de organisatie, de deelnemers en de vele sponsors HEEL HARTELIJK BEDANKT !!!